KURSUS

Introduktionskursus til jungiansk inspireret parterapi 24. – 26. august 2017 Bjørnegården ved Kerteminde

For parterapeuter og andre terapeuter med interesse for relationer

PROGRAM

Kursusledere:
Jungiansk analytiker (IAAP) Lisbet Myers Zacho. Senioranalytiker, læreanalytiker og supervisor. Lang undervisningserfaring fra undervisning i Danmark og udlandet. Mangeårigt medlem af bestyrelsen for Dansk selskab for analytisk psykologi (DSAP) og studieledelsen for C.G. Junginstituttet

Jungiansk analytiker (IAAP) Henriette HeideJørgensen. Analytiker med praksis i Århus og Nordborg, læreanalytiker og supervisor. Studieleder ved C.G. Jung instituttet og underviser samme sted. Tidligere medlem af bestyrelsen for DSAP. Præst i psykiatrien og i kriminalforsorgen.

Kursusbeskrivelse:
De vigtige transformative omdrejningspunkter i alle menneskers liv handler om kærlighed. Den kærlighed, der er der – og den, der mangler, eller er gået i stykker. Den store kærlighed er magisk, mystisk –og meningsfyldt. Den åbner alle hjertets døre, overvælder, inspirerer og kan flytte bjerge. Men den gør også sårbar, kan være livstruende og ødelægge alt på et splitsekund. Vi vil på dette kursus undersøge i hvor høj grad den analytiske psykologi med CG Jungs forståelse for forholdet til det modsatkønnede i det indre liv – kombineret med nyere teoretiske, navnlig neurologiske tilgange – kan bidrage til forståelsen af det komplekse fænomen ”tilknytning”. Jungiansk parterapi har fokus på bevidstgørelse af ubevidste mekanismer, dybe arketypiske strukturer, samt den forsatte dialog og kreative nyskabelse i parforhold. Kærlighed, sex, magt, afmagt i sunde og syge forhold. Hvordan er det muligt at være sig selv og udvikle sig sammen med den betydningsfulde anden? Hvad konstituerer det sunde, stærke parforhold? Og hvordan kan vi arbejde med netop at gøre det sundt og stærkt? Ligesom vi også vil reflektere over terapeutens rolle i terapien.
HHJ & LMZ

Klik på linket ovenfor og se det detaljerede program incl. praktiske oplysninger.