Nyt fra Jung Instituttet

Der er pt. 36 kandidater på Jung Instituttet fordelt på fire årgange, 2007, 2010, 2013 og 2016. Af kandidaterne på årgang 2007 og 2010 forventes nogle, men ikke alle, at afslutte uddannelsen i 2016, så de kan optages som medlemmer af DSAP.

Af de 21 deltagere på det etårige grundkursus, der blev oprettet i 2015, har en del valgt at søge ind på “den lange uddannelse” med start i februar 2016. Dertil kommer en gruppe ansøgere fra de tidligere toårige grundkurser, sådan at der i alt forventes 16 deltagere på det hold, der starter på “den lange uddannelse” i februar.

De årlige én- og todages konferencer:  Konferencen i oktober 2015 
Årets oktoberkonference fandt sted lørdag den 10. og søndag den 11. Emnet var et centralt jungiansk emne: Eventyr og andre symbolske fortællinger i klinikken. Der var god interesse for konferencen. Vi var ikke lige så mange som i maj, hvor konferencen om Den røde bog sprængte alle rammer, men det var der en simpel grund til: Denne gang var konferencen primært henvendt til DSAP’s egne medlemmer samt kandidaterne på uddannelserne. Derfor var den heller ikke annonceret udadtil. Sådan blev der plads til, at vi kunne være i Hvide Hus i Valby. Godt 50 deltagere var vi.

Konferencen var tilrettelagt som en slags fortællingslaboratorium, hvor deltagerne sammen undersøgte og legede med forskellige fortællinger og drøftede, hvordan de – i en jungiansk analytisk ramme – kan bruges i terapi.