C.G. Jung i Danmark Download pdf-fil C.G. Jung i Danmark
En-dags konference om Jungs Røde Bog

En-dags konference om Jungs Røde Bog

Jung Instituttet København afholdt i 2015 en meget velbesøgt én-dags konference om

JUNGS RØDE BOG

med oplæg af Pia Skogemann og Henrik Okbøl

Den Røde bog er et rigt illustreret manuskript indbundet i rødt læder. Det er udformet af Carl Gustav Jung mellem 1915 og 1928. Det beskriver og kommenterer forfatterens oplevede fantasier mellem 1913 og 1916 og er baseret på manuskripter, oprindeligt udarbejdet af Jung i 1914-15 og 1917.
The Red Book: Liber Novus blev udgivet af WW Norton i oktober 2009 i samarbejde med Jungs arvinger og efter tretten års redaktionsarbejde af Sonu Shamdasani, i en faksimile udgave med en engelsk oversættelse, en introduktion skrevet af Shamdasani, tre bilag, og over 1500 redaktionelle noter.

Fredag d. 8. maj 2015 kl 10 – 17

I Wegeners Gaard, Vesterbrogade 60A, 1620 Kbh. V.(Bemærk at stedet er ændret siden sidste annoncering)

PROGRAM:

Dørene åbnes kl. 9.30

10.00 Velkomst
10.10 Den Røde Bog – kunst eller videnskab? v/ Pia Skogemann
10.30 Den Røde Bog – videnskab eller eventyr? v/ Henrik Okbøl
11.45 Kaffepause
12.00 Diskussion i grupper
13.00 Frokost
14.00 Træk af Jungs individuationsproces spejlet i den Røde bogs billeder. v/ Pia Skogemann
14.45 Kaffepause
15.15 Diskussion i grupper
16.15 Diskussion i plenum samt afrunding.

Pia Skogemann: Jungiansk analytiker IAAP, med privat praksis i Ishøj. Mangeårig studieleder ved C.G. Jung Instituttet, København, medlem af C.G. Jung Instituttets studieledelse og af bestyrelsen i Selskabet for Analytisk Psykologi. Forfatter til en lang række bøger om jungiansk teori, drømme, eventyr m.m.

Henrik Okbøl: Jungiansk analytiker IAAP, cand. psych.aut. og specialist i børneneuropsykologi, med privat praksis i Farum. Medlem af C.G. Jung Instituttets studieledelse. Forfatter til kapitlerne ”Den nødvendige nedtur” og ”Jung og New Age” i antologien ”Symbol, analyse, virkelighed”. Holdt på IAAPs kongres i København 2013 et foredrag med titlen: TRB –Science or Fairytale

Den Røde Bog: kunst eller videnskab – Pia Skogemann 1
Er en kort indledning, der beskriver tilblivelsen af den Røde Bog og placerer den i en sammenhæng.

Træk af Jungs individuationsproces spejlet i den Røde bogs billeder – Pia Skogemann 2
Det er tydeligt, at billederne i den Røde Bog ændrer sig fra alene at være illustrationer til teksten til at få deres eget liv. Foredraget følger en udvalgt billedserie lidt på samme måde, som Jung selv siden hen fulgte og fortolkede sine klienters billedmateriale.

Den Røde Bog: Videnskab eller eventyr – Henrik Okbøl.
Den Røde Bog er et fascinerende værk, med dets blanding af mytologi, teologi, filosofi og dybdepsykologi. Den rejser en lang række spørgsmål, ikke mindst spørgsmålet om hvordan man skal forstå og bruge den. Foredraget vil fokusere på en række udvalgte temaer fra bogen, bl.a. de to tidsånder, sjæletab og det ondes problem og give nogle bud på hvilke praktiske konsekvenser bogen kan have for psykoterapeutisk arbejde og selvudvikling.

Praktiske oplysninger

Medlemmer af DSAP, FPAP og Jung Foreningen kan deltage i én-dags konferencen til medlemspris. Studerende kan deltage til reduceret pris.
Deltagelse i én-dags konferencen er obligatorisk for kandidater ved C.G. Jung Instituttet samt for deltagere i Jung Instituttets 1-årige grundkursus, som gennem deres studieafgift har betalt for deres deltagelse.

Pris: Inkl. frokost, kaffe og forfriskninger.

Medlemmer 800 kr.
Gæster 1.000 kr.
Studerende 500 kr.

Tilmelding er bindende og sker ved mail til [email protected] med oplysning om navn og evt. medlemskab, og samtidig indbetaling til Danske Bank reg.nr. 3326, konto nr. 1594907 senest d. 20. april 2015. Angiv ”Røde Bog” og deltagernavn.
Hvis din arbejdsplads skal betale, er en offentlig virksomhed og ønsker elektronisk faktura, anmodes herom i tilmeldingen med angivelse af arbejdspladsens navn, adresse, EAN-nummer og evt. reference.
Der udsendes ikke bekræftelse til deltagerne. Ved overtegning modtager de pågældende besked, og indbetalingen returneres.