C.G. Jung i Danmark Download pdf-fil C.G. Jung i Danmark
Foredrag i Jung Foreningen d. 3.9.20 kl. 19.30

Foredrag i Jung Foreningen d. 3.9.20 kl. 19.30

Vi indleder sæsonen med et spændende foredrag om hjælpearbejde i Afrika:

SANDPLAY I UGANDA, Foredrag nr. 1 v/Lisbet Myers Zacho. NB! Dette foredrag afholdes i Kulturhuset Indre BY, Charlotte Ammundsens Plads. Alle efterfølgende arrangementer holdes i Kulturhuset UNION, Nørre Alle 7, 2200 Kbh. N.

På opfordring af en engelsk kollega Ian McCabe tog en gruppe på fire danske sandplayterapeuter og en hjælper af sted på et otte dages ophold til et børnehjem for gadebørn i det sydlige Uganda, KASA. Her vrimler det med gadebørn, som enten er forældreløse eller opgivet af fattige familier.
Vi fire havde alle været initiativtagere til dannelsen af ‘Foreningen for sandplay til flygtningebørn’, som i mellemtiden var nedlagt. Vi havde derfor både erfaring, udstyr og tro på projektet til at handle på denne opfordring.
Efter mange forhandlinger med KASA og lidt besværlige forsøg på at søge fondsmidler til stedet lykkedes det os at komme af sted. Forhandlingerne mundede ud i en beslutning om at lave et fire dages intensivt kursus for de socialarbejdere, pædagoger, lærere, præster mm, som arbejdede med gadebørn på forskellige institutioner, og derefter – de sidste to dage – arbejde på selve KASA med børnene i grupper.
Foredraget vil belyse både den opløftende og positive virkning af sandplay- processerne, af fagligheden i praksis samt illustrere nogle af de vanskeligheder, der fulgte med.

Dato:
Torsdag den 03. September 2020
Kl: 19:30 – 21:30.
Sted: Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, Kbh. K
Pris: Kr. 80,-/1 Klip (Gæster 130,-)