C.G. Jung i Danmark Download pdf-fil C.G. Jung i Danmark
Mindeord om Hans Ole Nielsen

Mindeord om Hans Ole Nielsen

Hans Ole Nielsen (1930 – 2024)

Vi må med sorg og beklagelse meddele, at Jungiansk Analytiker, klinisk psykolog, psykoanalytiker, Hans Ole Nielsen døde i juni.

Ole læste på Jung Instituttet i 1980’erne og var med i den gruppe, som tog en del af uddannelsen i London som forberedelse til optagelse i IAAP. Det var en vigtig brydningstid, hvor Jung Instituttets klassisk teoretiske grundlag blev udvidet med en større psykoanalytisk forståelse, og her kunne Ole, som allerede på det tidspunkt var uddannet psykoanalytiker, bidrage med sin kunnen. Ole afsluttede sin uddannelse ved Jung Instituttet med et fremragende speciale om Parzival og mandlig udvikling.

Ole var medstifter af Jung Foreningen i 1994 og sad i foreningens bestyrelse i en årrække.
Sidst i 1990’erne måtte Ole trække sig tilbage fra foreningsarbejdet pga. en alvorlig kræftsygdom, som han heldigvis overlevede efter et langt intensivt forløb, som han har skrevet om i bogen Tredje Halvleg fra 1999.
Året efter udgav Bertill Nordahl interviewbogen Elsk mig eller rend mig, som består af 9 interviews med Hans Ole Nielsen, som på baggrund af sine erfaringer som psykolog og psykoanalytiker gennem 35 år udtaler sig om: mænd, kvinder, kærlighed, parforhold og ægteskab, venskab, børn og unge, familien, krise og udvikling, tro.

Ole var en dedikeret terapeut og forfatter, og på trods af at både synet og helbredet gradvist blev dårligere, arbejdede han næsten til det sidste både i sin klinik og med at skrive.

Æret være hans minde.

Misser Berg